Nordhordland folkehøgskole og Global extreme

Til dere som lurer, tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om skolen og linja jeg går på her.
Først litt om Nordhordland Folkehøgskule(link til hjemmesiden
her):
Skolen er den største i hele Norge, med en kapasitet på 160 elever. Den er også en kristen folkehøgskole, men i dagliglivet merker man ikke så mye til det. Hver morgen er det som oftest en slags andakt på morgensamlingen, og andre dager er det innimellom kristne opplegg som er frivillige å delta på. Lærerne er kristne, men blant elevene finner man folk som mener alt mulig. Det er mange som søkte på grunn av de forskjellige linjene skolen tilbyr, og ikke fordi det er en kristen skole.
Nordhordland fhs ligger nydelig plassert på Frekhaug, som er en øy like utenfor Bergen med ikke mer enn 1648 innbyggere(tall fra 2008). Det er helt nydelige omgivelser her, og den første måneden på skolen sto kuene og beitet like utenfor soveromsvinduet mitt.
5 minutters gange fra skolen, finner du Meland Handelssenter, som består av Kiwi, Rema 1000, Intersport, Bok&Media, dyrebutikk, bakeri, bank, lege, bibliotek og en liten klesbutikk(mulig jeg har glemt noe, men tror ikke det er så mye mer som finnes der).

Selv om skolen ligger litt utenfor byen, tar det ikke mer enn ca 20 minutter å kjøre inn til Åsane, der du finner både IKEA, XXL og et stort kjøpesenter med alt du trenger av butikker. Og kjører du enda noen minutter, kommer du inn i Bergen sentrum - altså er dette en skole med perfekt beliggenhet!


Global extreme:
Ja, dette må virkelig være den perfekte linja! I hvert fall om du er glad i å reise og å lære om andre kulturer. I oktober/november reiser vi på en over 6 ukers lang tur i Asia og Oseania. Vi skal innom Hong Kong, Australia, Singapore, Malaysia og Thailand.

Men vi gjør også veldig mye gøy når vi ikke er på reise. I tillegg til å lære om kulturene til de stedene vi skal, har vi blant annet internasjonal mat, formidling(fotoundervisning) og bevegelse(her gjør vi masse gøy: padling, fjellturer, ballspill, klatring, skikjøring og andre aktiviteter).