onsdag 14. juli 2010

DEL 3 – Mihingo Lodge

Fra storbyliv til luksus i villmarka
11.juli (søndag)
Vi sto opp tidlig, tok avskjed med nye bekjentskap og ble klokken ni plukket opp av sjåfør med en stor landcruiser som skulle frakte oss gjennom Ugandas villmark. Nå gikk veien mot Mihingo Lodge i Lake Mburo National Park.


På veien stoppet vi på ekvator, der det er tegnet opp en linje akkurat der ekvator går.

Etter rundt fem timer på diverse humpete veier, entret vi Mburo. Vel inne i parken, så vi både sebra, Impala(et slags hjortedyr) og vortesvin. Da vi kom fram til lodgen, ble vi møtt av to ansatte som bar opp bagasjen vår og vi fikk servert kake og ferskpresset juice. Rommene vi bor i er en blanding av telt og hytte, og de ligger såpass langt i fra hverandre at du ikke kan se noen andre hytter fra der vi bor. Fra bassengkanten ser vi rett ned på et vannhull, der både diverse hjortedyr, sebraer og vortesvin står og drikker, og apene hopper rundt oss på alle kanter. Før en vidunderlig treretters middag, så vi også på mating av Bush babies.

De som jobber her er veldig hyggelige, og servicen er så bra at vi fikk være med ned til ”personalrommet” for å se VM-finalen i fotball. Det ble en lang kamp, så lang at jeg klarte å duppe av opptil flere ganger. Derfor var det godt å kunne legge seg – selvfølgelig til lyder av dyrelivet rundt hytta. Til tross for både gresshopper, edderkopper og firfirsler inni hytta, sov jeg som en stein.

Som dere kanskje har fått med dere, ble det sluppet to bomber i Kampala i forbindelse med VM-finalen. Heldigvis hadde vi dratt derfra samme morgen, og de andre fra Norge kom i hvert fall uskadde fra det hele. Jeg vet ikke noe om de andre bryllupsgjestene, men siden så mange ble drept, og sikkert enda flere skadet, er det ekkelt å tenke på at noe kan ha skjedd med noen jeg kanskje møtte i bryllupet. Fikk en skikkelig klump i magen da jeg hørte det, og mine tanker går til alle de som ble skadet/mistet noen de kjente.

Safari til fots og med båt
12.juli (mandag)
Startet dagen 6.30, med en morgensafari. Det var veldig spennende. Guiden var flink og vi så mange dyr, særlig sebraer, impalaer og aper.


Etter frokost ble det en times deilig massasje, til den fantastiske prisen 120 norske kroner! Etter lunsj dro vi på båtsafari, der vi så kjempemange flodhester og et par krokodiller.


En helt vanlig dag på Mihingo Lodge
13.juli (tirsdag)
- Te på senga
- Nydelig frokost
- Soling og bading
- Treretters lunsj
- Mer sol
- Mellommåltid bestående av gulrotkake
- Mer sol og litt blogging (+ fortvilelse over manglende internett)
- Treretters middag
- Kveldssafari


Hytta vi bodde i

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar