tirsdag 22. september 2009

"Kongo-sakens" liv i bloggverdenen

"Kongo-saken", med Tjostolv Moland og Joshua French i spissen har preget mange avisforsider den siste tiden. Men det er ikke bare aviser som Aftenposten, VG og Dagbladet du kan lese om denne saken. Også bloggerne engasjerer seg sterkt. Det er ikke få bloggere som har et innlegg som omhandler det som skjedde i Kongo, og etter å ha gjort litt research, fant jeg både det ene og det andre.

De som ønsker relevant info om hvordan ting egentlig fungerer i Kongo, bør klikke seg innom bloggen til Christin Oldebråten. Hun har bodd på grensen til Kongo i flere år, og skrevet et innlegg som omhandler saken i Kongo og Kongos kultur, rettsystem med mer. Innlegget blir oppdatert etter hvert som media skriver om saken og andre kommer med relevante kommentarer på bloggen hennes.

Det å lese blogger i tillegg til det de tradisjonelle mediene skriver, kan ofte gi et litt annet syn på saken, da tradisjonelle medier kan ha en tendens til å dekke slike saker litt for ensidig. (Også «Børgeking» påpeker dette i et blogginnlegg om kongo-saken.) Kanskje kan det å lese et par velskrevne blogginnlegg om en sak, endre ditt synspunkt på det hele?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar