tirsdag 15. september 2009

Mitt første (stortings)valg

Da er valget over for denne gang og det er fire år til vi igjen(i forbindelse med stortingsvalget vel og merke) blir dynket med sukkertøy og ballonger, løfter og, om mediene har hellet med seg, noen intriger. Mange mener selve valgkampen har vært for lang, noe jeg tidligere har vært enig i. Men i år synes jeg det var akkurat passe, for da rakk jeg å komme meg inn det hele.

For nå har det seg sånn at jeg alltid har vært en av dem som var mindre interessert i politikk(for å si det mildt). Men så kom året 2009, jeg ble myndig og fikk stemmerett, og da var det bare å hive seg rundt og sette seg inn i sirkuset. For ikke snakk om at jeg skulle bli en av sofavelgerne!

Men hvem skulle jeg egentlig stemme på? Satse på fire nye år med AP eller en borgerlig regjering med Høyre i spissen? «Stem hva du vil, bare ikke Frp» var rådet jeg hadde fått av de som hadde peiling, og det var et råd jeg holdt meg til hele veien, å stemme Frp var utelukket. Allikevel var ikke dette så lett for den uerfarne velgeren som jeg er.

Dagene gikk, alle slags valgomater ble prøvd ut, valgdebatter på NRK og TV2 ble fulgt og søndag kveld hadde jeg tatt det vanskelige valget og var klar for å utføre min borgerplikt. Jeg hadde kommet meg helt inn i stemmeavlukket, da det plutselig slo meg: «Hvordan gjør jeg egentlig dette her? Tenk om jeg gjør noe feil?!» Alle stemmesedlene hyllet seg rundt meg og jeg ble et lite øyeblikk overveldet og begynte å lure på om jeg i det hele tatt det valget jeg burde. Men, jeg tok meg sammen, plukket ut valgt stemmeseddel, satset på at jeg sikkert ikke trengte å krysse av noe navn, gikk ut og fikk den stemplet. Den ble sluppet ned i valgboksen og det var ingen vei tilbake.

Jeg hadde stemt for første gang, og nå kunne jeg dra hjem og sette meg i sofaen med god samvittighet :o)

Den ordentlige valgdagen kom, etterfulgt av valgnatten som jeg sov meg i gjennom, og på vei til bussen idag morges tittet jeg ned i postkassa for å møte en glisende Jens Stoltenberg som er klar for fire nye år som statsminister. Vel framme på skolen utforsket jeg VG Nett og Dagbladet som bugnet med saker om et Venstre som ikke lenger har en plass på Stortinget og Høybråten og Jensen som beskylder Høyre og Venstre for at det ikke ble et borgerlig flertall. Nå følger tiden da de regjerende partiene skal bli enige, og som alltid blir det spennende å se om de klarer å holde det de har lovet.

Da vil jeg avslutte dette innlegget med å gratulere de rød-grønne med et godt valg og ønske dem lykke til de fire neste årene!

4 kommentarer:

 1. «Stem hva du vil, bare ikke Frp» var rådet jeg hadde fått av de som hadde peiling"

  Hæ?

  Sier du at du ikke satte deg inn i hva FRP faktisk stod for fordi "noen" sa det til deg?

  Forresten er ikke prognosen på om AP holder det de lover så bra heller.

  Gratulerer med et uvitende valg. Og jeg håper for din skyld at du faktisk setter deg inn i valget neste år. God kveld.

  SvarSlett
 2. Haha, levende skildring av første valg :)

  SvarSlett
 3. Synes dette var meget bra skrevet, og jeg er helt sikker på at du har satt deg veldig godt inn i de forskjellige partiene og gjort et riktig valg. Fortsett sånn!

  SvarSlett
 4. Takk for positive kommentarer :)

  Og Per:
  Jeg har i hvert fall satt meg såpass inn i politikken at jeg vet at det ikke er noe valg neste år. (I tillegg til at det Frp står for ikke er noe for meg.)

  SvarSlett